Je bent op deze website beland, dus de kans is groot dat we een aantal gedeelde interesses of hobby’s hebben. Het kan dus ook zijn dat je (een deel van) onderstaande boeken al gelezen hebt. Ik ben een leesmonster en ben erg dankbaar voor de boeken die ik bij de bibliotheek mag lenen. Op deze manier leer ik steeds nieuwe dingen. Wat ik het leukste vindt is bibliotheek-surfen. In het ene boek lees je over een volgend boek, en dat leen ik dan weer. En in dat volgende boek staan ook weer nieuwe titels. Op die manier ontstaat een ketting van interessant leesvoer, maar vaak weet ik niet eens meer hoe ik aan de desbetreffende boekentip kom! Speciaal voor jullie ben ik door mijn lijst ‘Eerder geleende titels’ van de bibliotheek gegaan om jullie van boekentips te voorzien. In de zomer, omdat je nu misschien wat meer tijd hebt. Of misschien in de winter, als je lekker onder een dekentje zit. Voor mij is lezen een ultieme beloning en tegelijkertijd heel verrijkend!
Hieronder de boekentips. De onderverdeling heb ik gemaakt om overzicht te geven in deze lange lijst, maar sommige boeken vallen natuurlijk onder meerdere categorieën.
Ontspannen leesvoer met een vleugje ‘extra’
Raynor Winn – Het zoutpad / De wilde stilte / Landlijnen
Deze boeken zijn héél mooi en ontroerend voor diegenen die van wandelverhalen houden. Winn is een zeer begaafd auteur en gaandeweg de boeken ga je echt van haar en haar man Moth houden. In de boeken lees je hun waargebeurde, autobiografische verhaal. Op het dieptepunt van hun leven weet Ray eigenlijk niets anders meer dan het Zoutpad te gaan lopen. Ze zijn failliet, ze moeten hun huis uit waar ze lief en leed met hun gezin hebben gedeeld en man Moth heeft een ongeneeslijke en dodelijke diagnose gekregen. Radeloos gaan ze lopen, maar ze houden de moed erin, stap voor stap. Op iedere bladzijde lees je de kracht van dit echtpaar. Ik voelde me supporter bij het lezen van alles wat ze meemaakten. Luid juichend stond ik aan de finish van boek 3, waarbij het tij volledig gekeerd was: Er was weer geld, er was weer gezondheid. Hieruit blijkt maar weer: Alles komt goed. En dat mag ook wel met zo’n schrijftalent als Winn. Zij heeft velen geinspireerd om ook zo’n lange wandeltocht te gaan maken en heeft het wandelen nóg meer op de kaart gezet!
Judith Visser – Zondagskind / Zondagsleven
Deze twee boeken zijn erg mooi geschreven door de talentvolle Judith Visser. Hoofdpersoon is een jonge vrouw met autisme. Haar belevenissen in het leven en de liefde, en de manier waarop zij met haar autisme omgaat zijn als lezer herkenbaar. Ik vond het twee fijne boeken die ook als roman lekker weglezen.
Graeme Simsion – Het Rosie Project / Het Rosie Effect / Het Rosie Resultaat
Bekende romans die de hilarische gevolgen beschrijven van Don (man met autisme) die op liefdespad gaat, een relatie krijgt en vervolgens vader wordt. Romans die ik lekker vond weglezen.
Willeke Revenberg – Bachbloesems: van sprookje naar werkelijkheid
Dit boek is een flinke uitspatting van fantasie en creativiteit waarbij de hoofdpersoon met vogel Lilaliel op pad gaat en 38 sprookjes ‘beleeft’. Ieder sprookje beschrijft een andere Bachbloesem. Omdat wij in de opleding ook de Bachbloesems bespreken en leren, vond ik dit boek een leuke aanvulling.
Henk Fransen – Bondgenoot van een immuuncel
Een boek dat je lekker vlot uit kunt lezen. Waarschijnlijk heb je hierna een goed humeur, want het is een feel-good verhaal. De immuuncel (Bondgenoot) vertelt zijn levensverhaal waarbij hij alle cellen in het lichaam gaat motiveren en activeren om samen met ‘Grote Wijsheid’ (DNA) de strijd aan te gaan tegen de ‘leegte’ die de mens wil vernietigen. Hij reist met succes door het lichaam en praat met alle organen en andere immuuncellen. De auteur is arts, heeft in een stervenshuis in Calcutta gewerkt en wil met dit boekje inzicht geven in het zelfhelend vermogen van de mens. Hierin is hij wat mij betreft goed geslaagd.
Minder vrolijke, maar wel érg goede romans
Susan Smit – De heks van Limbricht
Een boek dat pijn doet, maar toch mooi is. Het boek speelt zich af in 1674 in een dorpje bij Sittard. Een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde wordt beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid. Smit kan heel mooi de tijdgeest, maar ook de intelligentie en het sterke karakter van de hoofdpersoon aanraken. Ik heb het boek ademloos gelezen en een traantje gelaten.
Hella de Jonge – Hartschade
Dit boek is niet ‘ontspannen’, maar raakt je in je hart. Omdat het verhalend geschreven is heb ik het in deze categorie ingedeeld. Houd echter rekening met pijn in je buik als je dit leest, dus niet geschikt voor een fijn dagje op het strand. Een hartverscheurend verhaal van de vrouw van Freek de Jonge, waarbij zij vertelt over haar verleden en haar zoektocht naar goede hulp voor haar hartklachten. Al vertellend legt zij de lezer uit dat er grote verschillen zijn tussen het mannen- en het vrouwenhart. Hella werkt inmiddels ook samen met Angela Maas, die het boek ‘Hart voor vrouwen’ heeft geschreven. Ik heb nóg meer respect gekregen voor het echtpaar Freek en Hella de Jonge. Wat een lieve mensen.
Leesvoer over gezondheid
Jacqui van Kemenade – Een shotje leefstijl
Deze boekentip kreeg ik in mijn opleiding. Een goed leesbaar boek over hoe je leefstijl kan leiden tot grotere weerbaarheid.
F. Batmanghelidj – Water, het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing, voor je leven: “Je bent niet ziek, je hebt dorst!”
Natuurlijk zijn niet altijd alle problemen toe te schrijven aan een tekort aan water. Maar de open deur dat iemand een structureel watertekort heeft en daar ziek van wordt, is tijdens het lezen van dit boek wél bij me binnengekomen! De moeite van het proberen (en lezen) waard wat mij betreft!
Pierre Capel – Het emotionele DNA: Gevoelens bestaan niet, maar ontstaan
Capel is emeritus hoogleraar en heeft veel kennis van biochemische processen. In dit boek combineert hij de wereld van de gevoelens met de moleculaire biologie. Ik vond het erg interessant dat bepaalde DNA-wijzigingen door traumatische ervaringen nog tot drie generaties verder zichtbaar waren in het nageslacht! (epigenetica). Na dit boek hebben Sjaak en ik de cursus Zelfgenezend vermogen bij Capel in Bussum gevolgd. Hier hebben we geleerd wat de invloed van stress, maar ook van meditatie is. Ik heb Capel als een zeer innemende en attente cursusleider ervaren!
Matthew Walker – Slaap: nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen
Opnieuw een boekentip op school gekregen, tijdens één van de lessen over de functie van slaap. Dit boek is een soort handboek/leerboek hoe slaap werkt, hoe belangrijk het is en wat je kunt doen om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.
Pim Christiaans en Ralph Moorman – De testofactor: het ultieme handboek voor mannen
De auteurs van dit boek durven zich kwetsbaar op te stellen en vertellen over de werking van hun eigen hormonen. Als aankomend natuurgeneeskundige interessant om te lezen! De werking van testosteron wordt onder de loep genomen en het uitgangspunt is hoe je een ‘megaman’ kunt worden. Ik ben mannen iets beter gaan begrijpen, maar blijf me verwonderen over die jacht naar auto’s en mooie vrouwen :-). Ik denk dat de meer ‘softe’ mannen zich daar ook over zullen verbazen, maar misschien vergis ik me.
Siebe Hannosset – Intermittent living: De helende kracht van koude douches en lege ontbijttafels: leidraad voor een kerngezond leven
Dit boek is geschreven vanuit het gedachtengoed van de klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI). Het intermittent fasting kende ik al, maar ik heb nu ook geleerd over intermittent drinking en sleeping. De gedachte is dat je jezelf sterker maakt door kortstondige stressprikkels te ondergaan. Dit lijkt mij prima voor een gezond lichaam, maar als er organen zijn die wat zwakker zijn ligt dat mogelijk iets genuanceerder. Desalniettemin erg interessant om hier meer over te leren!
Boeken over spieren/fascia/bewegen
Rob Veer – Lopen zonder poespas: voor beginners – en zij die het nog een keer willen proberen
Ik wilde toch nog graag eens onderzoeken of hardlopen iets voor mij is. Dit toegankelijke boekje kan in dat geval echt helpen! Vanwege blessures heb ik het voorlopig echter bij wandelen gehouden. Is dat bij jou niet het geval en wil je het hardlopen oppakken? Dan is dit boekje een dikke aanrader!
Peter Schwind – Fascia: het bindweefselnetwerk
Dit boek heeft mijn richting veranderd. Ik leende het per toeval maar ben erg onder de indruk van wat ik las. Schwind schrijft over de legacy van Dr. Ida Rolf, het ‘Rolfing’. Het fascia wordt onder de loep genomen, plus de manier hoe dit te behandelen. Jullie gaan hier vast meer over horen.
Philippe Rosier – Ontdek je fascia: fasciatherapie, een revolutionaire methode bij pijn, stress, vermoeidheid en trauma
Door het lezen van dit boek ben ik erachter gekomen dat er meerdere stromingen zijn in de fasciatherapie. Naast Rolfing is er dus ook de methode van Danis Bois. Deze leer is volgens mij vooral in België en Frankrijk te vinden. Interessant en ik ga er vast meer over lezen!
Steven van de Vijver – De gespierde mens: een veelzijdig verhaal over (bijna) alles wat ons beweegt
Wat mij betreft een leuk salontafelboek over de werking van spieren. Erg geschreven vanuit de sportwereld, hoe daar tot optimale prestaties wordt geleid. Maar ook informatie over hoe het met je spieren vergaat als je een reis maakt naar de ruimte. Ik heb het boek gelezen ter voorbereiding van een presentatie over botten en spieren.
Zelfhulpboeken
José van Diepstraten – Knetterlekker in je vel: in 5 stappen naar een leven zonder drama en gedoe
Het is al een hele tijd geleden dat ik dit boekje gelezen heb, maar ik herinner me het als verfrissend en leuk! Het is altijd fijn om drama en gedoe zoveel mogelijk te beperken, en dit boekje kan hier zeker bij helpen. Vandaar dat ik jullie deze tip niet wilde onthouden.
Stephen R. Covey – De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Heel interessant en las fijn weg. Is al een paar jaar geleden, dus ik kan me niet meer alle details herinneren. Wat me goed is bijgebleven is het voorbeeld dat Covey zijn zoon verantwoordelijkheid gaf voor het maaien van gras, en daarbij duidelijk het gewenste resultaat beschreef, met volop liefde voor zijn zoon en de rest van zijn gezin/omgeving. Leiderschap is ook loslaten! Een zeer inspirererende persoon!
Wim Hof – De Wim Hof methode: overstijg jezelf met The Iceman
Ook dit boek hebben we voor onze studie mogen lezen. Het leest fijn weg en ik vond de ervaringen van Hof erg interessant! Leuk om te lezen hoe hij in Amsterdam in het koude water dook. Verdrietig om zijn ervaringen rondom het overlijden van zijn vrouw te lezen. Ik heb hem en zijn methode beter leren kennen. Voor mij zijn de ijsbaden niet altijd goed, met een overschot aan de natuurkwaliteit Koud. Maar ik kan hem heel goed volgen dat de warmte-koudetraining ontzettend goed is voor de bloedcirculatie en tijdens warme zomers/in de sauna maak ik er graag gebruik van!
Marlon Brammer-Lohn – Moeiteloos helen: vrede in jezelf
Ik heb Marlon zelf mogen interviewen over haar systeem van Vrije betaling. Dat was een zeer inspirerend interview! Marlon kwam op mij over als een zeer warme maar ook nuchtere vrouw. Inmiddels is Marlon met pensioen, maar in dit boek beschrijft zij haar methode Moeiteloos helen. Ik zie overlap met het boek van Luis Angel Diaz: Het celgeheugen, wat ik op dit moment van schrijven aan het lezen ben. ‘Het celgeheugen’ gaat over overlevingspatronen wissen en het pijnlichaam loslaten.
Imi Lo – (Te) veel voelen
Dit boek staat niet meer helemaal scherp op mijn netvlies. Het gaat over hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid, wat mooie eigenschappen met zich meebrengt. Toch voelen niet alle emotioneel hooggevoelige mensen zich altijd begrepen. Imi Lo biedt kennis en praktisch advies om los te komen van beperkende gedachten en daarmee veerkrachtiger te worden. Ik herinner me dat ik (gematigd) positief was over dit boek, maar ik heb mijn aantekeningen helaas niet bewaard ;-).
Paul Loomans – Ik heb de tijd: een handleiding in tijdsurfen
De laatste tijd horen we steeds vaker hoe druk mensen het hebben. In dit boek geeft zenmonnik Paul Loomans handvatten hoe je hierin een fris hoofd houdt. De ‘ongenode gast’ toch goed te woord staan, werken met ‘witjes’ en natuurlijk de klusjes die je steeds maar uitstelt (hier had hij ook een goed woord voor, maar dat schiet me nu niet te binnen). Aanrader om effectief met je tijd om te gaan!
Paul Smeekes – Help! Ik ben een pleaser
Opnieuw een boekentip die we van een docent kregen. Ik ben niet echt een ‘pleaser’ (iemand die probeert eigenwaarde te ontlenen aan het ‘pleasen’ van anderen). Toch vond ik het leuk om te lezen wat er in de gedachten van een ‘pleaser’ omgaat en hoe iemand die daar last van heeft dit kan veranderen bij zichzelf. En ook de positieve kenmerken krijgen aandacht: onder andere behulpzaamheid, empathie, loyaliteit en tact. In het derde deel worden tips en hulpmiddelen aangedragen.
Elke Wiss – Socrates op sneakers: filosofische gids voor het stellen van goede vragen
Dit boek heb ik gelezen voor het vak Therapeutische vorming. Of liever gezegd, ik heb het beluisterd via de online bieb, want ik had het niet op tijd in huis. Elke heeft het boek zelf ingesproken. Zij legt heel goed uit hoe je Socratische vragen kunt stellen en geeft ook vele voorbeelden. Een verfrissend boek dat goed van pas kan komen in gesprekken.
Boeken over psychiatrie/trauma/familierelaties
Bessel van der Kolk – Traumasporen: het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen
Een boekentip die ik in mijn studie kreeg. Wat ik leuk vond was het leren kennen van de persoon Van der Kolk. Hij beschrijft hoe hij als recreatieve sociaal werker midden in de nacht gesprekken had met de psychiatrische cliënten. Op deze manier ontdekte hij stap voor stap steeds meer over de impact van trauma. Trauma zet zich vast in het lichaam, vandaar ook de Engelstalige titel ‘The body keeps the score’. Van der Kolk beschrijft dit boek terecht als zijn levenswerk. Ik voel me zeer dankbaar voor wat hij allemaal heeft uitgezocht, en vooral dat hij het zo helder op papier heeft weten te zetten. Zijn gedachtengoed zoemt door, hij heeft echt iets neergezet. De psychiatrie zal na dit boek (hopelijk) nooit meer hetzelfde zijn.
Els van Steijn – De Fontein / De Fontein, maak wijze keuzes
Boekentip, gekregen van een docent. Een aanrader voor iedereen die wel eens worstelt met familiebanden. Van Steijn beschrijft heel helder hoe familiebanden systeemtechnisch lopen. Als je als jong kind voor je ouders gaat ‘zorgen’, dan kan dit bepaalde consequenties hebben voor jouw welzijn. Hoe kun je hier dan vervolgens mee omgaan? Na het lezen van deze boeken ben ik veel alerter geworden op dat ik de juiste positie in een systeem aanneem. Want door het innemen van je eigen (juiste) plek kun je al heel veel bewerkstelligen voor het geheel!
Jeffrey Wijnberg – Dit is niet het leven dat ik heb besteld: mentaal sterk worden in een verwende samenleving
Dit boek heeft een sterke relativerende werking. De welbekende schop onder de kont. Soms wat (te) hard naar mijn zin, ik zou het zelf persoonlijk niet zo fijn vinden om geconfronteerd te worden als ik ergens hulp ging zoeken. Toch kunnen bepaalde aspecten in dit boek je zeker sterker maken, zeker de moeite waard om het glas meer als halfvol dan half leeg te zien. Soms mag je daar best een spiegel voorgehouden worden. Dus als je zin hebt/bereid bent een spiegel voorgehouden te worden in ons soms wat verwende gedrag, dan is dit boek een aanrader.
Bram Bakker – Gevoelsarm / Oud Zeer / Gevoelige zielen
Ik vind Bram Bakker stoer. Hij onderzoekt zijn gevoelens en is niet blijven hangen in een wereld die hem niets meer bracht. Hij vertelt over zijn eigen oude zeer (trauma) wat aanhaakt bij bijvoorbeeld het boek Traumasporen. Ook vertelt hij over de beroepshouding van sommige hulpverleners. Het mooiste vond ik de herkenbaarheid, alsof ik met een goede vriend gedachten aan het uitwisselen was. Heerlijk dat Bakker zich zo toegankelijk en écht opstelt.
Kookboeken/boeken over voeding/spijsvertering
Nienke Gottenbos – De poepdokter / De poepdokter bakt ze bruin
Alleen de titel en de voorkant zijn al verfrissend! Jonge knappe vrouw weet poep en spijsvertering tot iets heel interessants te maken :-). Petje af voor Nienke. In de Poepdokter bakt ze bruin staan goede recepten voor een betere spijsvertering.
Rineke Dijkinga – Alles draait om je hormonen / Je brein vitaal / Op weg naar meer energie / Weten van heerlijk eten 1 en 2 / Weetjes over heerlijk eten
Medestudenten en docenten zullen dit bevestigen: Rineke Rocks! Super goede informatie over (het belang van) gezonde voeding. Degelijke kennis en leuke recepten! Als je de boeken nog niet kan lezen/aanschaffen, dan kun je alvast een kijkje op haar website nemen, want ook daar staan veel goede recepten op. Maar velen van jullie zullen haar al kennen en haar informatie regelmatig raadplegen.
Giulia Enders – De mooie voedselmachine: De charme van je darmen, alles over je darmen, een onderschat orgaan
Ooit wilde ik een opleiding volgen maar deze kon door omstandigheden helaas niet doorgaan. Ik heb toen de boeken van de boekenlijst gelezen. Dit boek stond er ook op. Het is al een tijdje geleden, maar ik herinner me de leuke wijze waarop Enders het belangrijke spijsverteringsorgaan uitlegde.
Lina Aurell en Mia Clase – Food Pharmacy / Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding
Food Pharmacy is ontstaan vanuit een blog over darmflora en ontstekingsremmend voedsel. Deze boeken vatten hun onderzoek samen en geven leuke recepten. Er staan goede ‘voorschriften’ in de boeken: Leer jezelf en je kinderen genieten zonder suiker, ga op jacht naar voedingsstoffen (mét een soort stempelkaart ;-)) eet volop groente, kies vet met zorg, zet de temperatuur lager en geef je lichaam af en toe de kans om te herstellen. De boeken houden rekening met drukke levens en gezinnen en zijn zeer toegankelijk geschreven!
Brenda Frunt en Marieke de Groot – Vast wel! Hoe minder vaak eten je meer energie geeft
Brenda Frunt en Marieke de Groot zijn voorstanders van periodiek vasten (intermittent fasting). Zij promoten de 16:8 methode waarbij je 16 uur per etmaal vast en 8 uur per dag eet. Het is daarbij belangrijk dat je gezond eet, want je moet wel al je voedingsstoffen binnenkrijgen in die 8 uur. Er staat ook een stappenplan in dit boek. Periodiek vasten is niet voor iedereen haalbaar.
Natasja Oehlen – BioBudget
In het verleden haalde ik soms leuke tips uit het tijdschrift ‘Genoeg’, de opvolger van ‘de Vrekkenkrant’. Dit boek BioBudget ademt dezelfde sfeer en dat vind ik leuk. Het boek gaat over de waarde van biologische voeding, maar ook hoe je dit met een kleine portemonnee kunt klaarmaken. Dit blijkt gelukkig toch nog mogelijk te zijn.
Boeken over de huidige maatschappijvorm en alternatieven hiervoor
David Graeber – Bullshit jobs: over zinloos werk, waarom het toeneemt en hoe we het kunnen bestrijden
Dit boek heeft me flink doen nadenken over de zin en onzin van bepaalde banen en hoe wij überhaupt met werk (en geld) omgaan. Voorbeelden in dit boek waren hilarisch en ik heb echt zitten schaterlachen op de bank van de vele nutteloze activiteiten waar medewerkers zich mee mochten beziggehouden. Iemand beschreef dat hij/zij probeerde ontslag in te dienen, maar dit lukte niet omdat iedere keer meer loonsverhoging gegeven werd. Kennelijk was het toch belangrijk dat een bepaalde functie werd uitgevoerd. In dit boek wordt ook het effect van deze onzinbanen op mensen beschreven. Tegen het einde van het boek werd het voor mij een beetje te technisch. Al met al vind ik het een indringend en herkenbaar boek als je aan het nadenken bent over (de waarde van) je werk, en wat de invloed ervan is op je gezondheid!
Helen Nearing – Een tevreden leven: 60 jaar zelfvoorzienend leven
Van dit boek heb ik heel veel geleerd over hoe het anders kan. Eenvoud kan zó veel waarde toevoegen aan je leven! Echtpaar Scott en Helen Nearing leefden vanaf de jaren 30 tot eind 20e eeuw een zelfvoorzienend leven op het platteland van Vermont en Maine. Ze waren zeer productief, gezond en uitermate sociaal! Iedereen mocht langskomen en mee-eten of slapen. Mensen die kwamen logeren kregen dezelfde gezonde eenvoudige maaltijden als zij te eten. Mooi om te lezen hoe respectvol er met dieren omgegaan werd. Het was een gemeenschap waar dieren helemáál niet ingezet werden, er waren bijvoorbeeld geen kippen op het erf. In het boek wordt veel tot in detail uitgelegd, bijvoorbeeld hoe je goede compost maakt, hoe je voedsel kunt opslaan voor de winter en hoe je zelf huizen kunt bouwen van stenen die je vindt. Ik vond het erg leuk om te lezen dat Helen degene was die het beste kon metselen :-).
Marieke Henselmans – Vrolijk besparen: doe het zelf met het hele gezin
Nog een boek in de categorie ‘Vrekkenkrant’. In dit boek geeft Henselmans leuke tips hoe je als gezin kunt besparen. Dit doet zij per ruimte in het huis. Aanrader!
Martin van der Gaag en Thomas Volman – De luxe van genoeg: minder moeten en je leven vereenvoudigen
Dit boek nodigt je uit om na te denken over wat je echt nodig hebt, en wat een voortvloeisel is uit de huidige consumptiemaatschappij. Wat zijn je daadwerkelijke verlangens en benodigdheden, en in hoeverre strookt dit met de realiteit? Dit soort boeken maken me altijd rustig. Zoveel hebben we niet nodig, veel kunnen we zélf creëren of leren leven zónder, en dat is soms heel verrijkend!
Spiritueel leesvoer
Michael Newton – De zielenreis / De zielsbestemming / Herinneringen van na de dood
Ben jij soms ook benieuwd wat wij hier op aarde komen doen en op welke manier wij onderling verbonden zijn? De boeken van Michael Newton hebben mijn ogen geopend, dat er misschien andere mogelijkheden zijn dan ‘dood is dood’. Newton heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de ziel tussen twee levens in. Deze boeken bevatten levendige casusbeschrijvingen van patiënten regressietherapie onder diepe hypnose. Ik vond het erg interessant om te lezen.
Chantal van den Brink – Brieven van mijn ziel (trilogie)
Chantal beschrijft haar diepgaande spirituele veranderproces. Soms was ik met mijn oren aan het klapperen, maar het heeft in ieder geval mijn blik flink verruimd! Het is een trilogie die diepe indruk op me heeft achtergelaten.
Hermelijn van der Meijden – De droomvrouw
In dezelfde categorie als de boeken van Chantal van den Brink, maar iets luchtiger en vrolijker geschreven. Hermelijn is zoekende en creëert haar eigen licht, lucht en geluk.
Brian en (dochter) Amy Weiss – Wonderen bestaan: heling en transformatie door reïncarnatie
Een indrukwekkend boek in de lijn van de boeken van Michael Newton, maar dan meer vanuit het leven op aarde bezien. Hoe komt het dat wij bepaalde ervaringen opdoen? Brian Weiss is bekend reïncarnatietherapeut en geeft talloze voorbeelden van ervaringen van cursisten en cliënten. Hiermee krijg je als lezer een kijkje ‘achter de sluier’.
Brian Weiss – Vele levens, vele meesters
Dit is volgens mij het meest bekende boek van Brian Weiss. In de periode dat hij een gerespecteerd psychiater was kreeg hij opeens een cliënte die spontaan in regressie ging naar een vorig leven. Dit is hij gaan uitzoeken en wat hij ontdekte heeft zijn leven en loopbaan veranderd, hij is een bekend reïncarnatietherapeut geworden. De schrijfstijl van Weiss is prettig.
Dit is een heel lange boekenlijst geworden en ik ben zelf ook verrast wat ik allemaal in mijn account van de bibliotheek terugvond! Jullie hebben mij met deze lijst ook een beetje beter leren kennen :-).
Misschien zien jullie een nieuwe titel waarvan je denkt: Dat is leuk voor mij! In dat geval: Veel leesplezier!
(geschreven door Keeke)
2 gedachten over “61 (!) Boekentips voor de zomer”